Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Kopenhagen

Trein naar Kopenhagen

Kopenhagen behoort zeker tot een van de leukste steden van Europa. In de bruisende stad vind je prachtige historische gebouwen, het oudste pretpark ter wereld (Tivoli) en sfeervolle grachten waar je doorheen kunt varen zodat je de stad goed kunt ontdekken. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Kopenhagen reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Kopenhagen? Al vanaf €37,90 boek je een treinkaartje naar Kopenhagen .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Kopenhagen .

  • ☑️ Treinticket naar Kopenhagen vanaf €37,90
  • ☑️ Treinreis van 10u33m van Amsterdam naar Kopenhagen
  • ☑️ Zeer goedkope vroegboek tickets naar Kopenhagen
  • ☑️ 6 treinverbindingen dagelijks naar Kopenhagen (en terug)
  • ☑️ 2 keer overstappen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Hoe reis je per trein naar Kopenhagen?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Kopenhagen, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Kopenhagen toe, je zal altijd minimaal 2 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Kopenhagen, dan kan je het beste de Intercity-Berlijn (IC-Berlijn) nemen en in Osnabrück overstappen op de trein naar Hamburg. Daar kan je overstappen op de trein naar Kopenhagen. De Intercity-Berlijn vertrekt om de twee uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Berlijn. In Nederland stopt deze trein ook nog op de treinstations Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo waar je dus ook kunt opstappen. Met snelheden tot wel 200 kilometer per uur brengt de Intercity-Berlijn je naar je bestemming toe.

Voorzieningen en faciliteiten in de Intercity-Berlijn naar Kopenhagen
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de Intercity-Berlijn naar Kopenhagen. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de Intercity-Berlijn.

Reistijd van de trein naar Kopenhagen

Reis je per trein naar Kopenhagen , dan moet je rekenen op een gemiddelde reistijd van ongeveer 11 uur. Natuurlijk hangt de totale reistijd van de treinreis naar Kopenhagen af van het treinstation in Nederland waar je opstapt, de reisroute en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neemt, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Kopenhagen 10u33m. Alle andere treinverbindingen naar Kopenhagen duren wat langer. Wanneer je wat dichter bij de grens woont, dan zal de totale reistijd van de trein naar Kopenhagen in de meeste gevallen wat korter zijn. Bereken hier de reistijd naar Kopenhagen vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Kopenhagen

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de trein naar Kopenhagen hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op internationale treinen van Nederland richting Kopenhagen . Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

Amsterdam Hilversum Amersfoort Apeldoorn Deventer   Almelo  Hengelo Kopenhagen H
07:00 07:20 07:34 08:00 08:12 08:43 08:56 17:33
09:10 09:31 09:43 10:09 10:20 10:46 10:57 20:03
11:00 11:20 11:34 12:00 12:12 12:43 12:56 21:33
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de IC-Berlijn vanaf respectievelijk Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo en de aankomsttijd in Kopenhagen . De IC-Berlijn vertrekt doorgaans om de twee uur. Doorgaans vertrekt de vroegste IC-Berlijn vanuit Amsterdam CS om 07:00 uur en de laatste om 15:00 uur. In de zomerperiode vertrekt er ook om 05:00 uur een trein.


Wat kost een treinticket naar Kopenhagen?

Wat kost een treinticket naar Kopenhagen nu eigenlijk? Zoek je naar een goedkoop treinticket naar Kopenhagen? Je boekt al een treinkaartje naar Kopenhagen vanaf €37,90 in de tweede klasse. Vanaf 57,90 boek je een treinkaartje in de eerste klasse. Bedenk wel, dit zijn vanaf prijzen en geen vaste prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Kopenhagen kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie-, vier- of zelfs vijfvoudige van de vanafprijs. Zo kan je al van Amsterdam naar Kopenhagen reizen voor €37,90 als je op tijd boekt maar betaal je bijvoorbeeld ruim €180 als je vandaag een treinticket boekt met vertrek morgen.

De boekingstermijn voor de trein naar Kopenhagen is 180 dagen. Je kunt dus al ongeveer een half jaar voor vertrek je treinreis naar Kopenhagen boeken. Houd er wel rekening mee dat je zitplaatsen op treinen binnen Denemarken soms pas 2 a 3 maanden voor reisdatum kunt boeken.
Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Kopenhagen.

Prijs van een treinticket naar Kopenhagen
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Kopenhagen. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Kopenhagen, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Kopenhagen dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Korting op de trein naar Kopenhagen

Het is mogelijk om met korting met de trein naar Kopenhagen te reizen. Op verschillende manieren kan je korting op de trein naar Kopenhagen krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Kopenhagen voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Kopenhagen, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Kopenhagen is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Kopenhagen kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Kopenhagen krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Kopenhagen. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Kopenhagen bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Kopenhagen. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Kopenhagen

Het belangrijkste treinstation van Kopenhagen is Kopenhagen H. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Kopenhagen ligt ongeveer 200 meter ten oosten van het centrum van Kopenhagen. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Kopenhagen te vinden zoals kluisjes, informatiebalie, toiletten, fietsenstallingen, restaurants, winkels, autohuur, een afdeling met gevonden voorwerpen, rolstoel toegankelijke perrons en taxi´s.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Kopenhagen in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Kopenhagen
Per bus, tram, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Kopenhagen reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Kopenhagen zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Kopenhagen naar Roskilde, Odense, Malm, Helsingborg, Lund, Kastrup en Frederikssund

Meerdere treinstations
Er zijn meerdere andere treinstations in Kopenhagen te vinden zoals Østerport St., Nørreport St. en Nordhavn

Overnachten in Kopenhagen

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Kopenhagen? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Kopenhagen en andere accommodaties in Kopenhagen hier.

Wat te doen in Kopenhagen?

Kopenhagen ICE
Trein Nederland naar Kopenhagen
Trein België naar Kopenhagen
Sneltrein Kopenhagen
Rechtstreekse trein naar Kopenhagen
Kopenhagen trein en hotel
Trein en fiets naar Kopenhagen
Trein Brussel naar Kopenhagen