Meteen naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Bischofshofen

Trein naar Bischofshofen

In een gemoedelijke vallei, op korte afstand van de Duitse grens en Salzburg ligt de stad Bischofshofen. De stad is klein van stuk maar wordt omringt door indrukwekkende bergen. Door de stad loopt de rivier de Salzach. De stad leent zich prima voor een kort bezoekje maar is bij de meeste reizigers vooral bekend als doorreis plaats. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Bischofshofen reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Bischofshofen? Al vanaf €37,90 boek je een treinkaartje naar Bischofshofen.

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Bischofshofen.

  • ☑️ Treinticket naar Bischofshofen vanaf €37,90
  • ☑️ Treinreis van 11u17m van Amsterdam naar Bischofshofen
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Bischofshofen
  • ☑️ 8 treinverbindingen dagelijks naar Bischofshofen (en terug)
  • ☑️ 1 keer overstappen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Trein naar Bischofshofen en Corona (Covid-19)

Het is gelukkig nog mogelijk om vanuit Nederland of België per trein naar Bischofshofen te reizen. Wel rijden er op sommige dagen minder treinen naar Bischofshofen, de dienstregeling is iets aangepast ten opzichte van vroeger. Bekijk hier of Corona invloed heeft op jouw treinreis naar Bischofshofen.

Hoe reis je per trein naar Bischofshofen?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Bischofshofen, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Bischofshofen toe, je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Bischofshofen, dan kan je het beste de ICE hogesnelheidstrein nemen en in Frankfurt overstappen op de rechtstreekse Eurocity trein (EC) naar Bischofshofen. Dagelijks is er slechts 1 treinverbinding naar Bischofshofen waarbij je 1 keer hoeft over te stappen. In Nederland kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de ICE stappen. Met snelheden tot wel 300 kilometer per uur brengt de ICE je naar Frankfurt toe. De Eurocity naar Bischofshofen rijdt wat langzamer maar is ook vrij comfortabel.

Voorzieningen en faciliteiten in de ICE naar Bischofshofen
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de ICE trein richting Bischofshofen. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de ICE trein.

Nachttrein naar Bischofshofen

Reis je liever per nachttrein naar Bischofshofen? Dat is ook mogelijk. Althans, grotendeels. Zo kan je een groot deel van de treinreis naar Bischofshofen per nachttrein afleggen maar zal je ook nog een deel overdag moeten afleggen. Er rijdt namelijk geen rechtstreekse nachttrein naar Bischofshofen. Je zal minimaal 1 keer moeten overstappen. Je kunt in Amsterdam, Utrecht of Arnhem op de NightJet nachttrein stappen. Treintickets voor de nachttrein richting Bischofshofen boek je al vanaf €29,90 per enkele reis. Je kunt tegenwoordig snel en eenvoudig online de nachttrein boeken.

Reistijd van de trein naar Bischofshofen

Reis je per trein naar Bischofshofen, dan moet je rekenen op een gemiddelde reistijd van ongeveer 12 uur. Natuurlijk hangt de totale reistijd van de treinreis naar Bischofshofen af van het treinstation in Nederland waar je opstapt, de reisroute en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neemt, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Bischofshofen 11u17m. Alle andere treinverbindingen naar Bischofshofen duren wat langer. Wanneer je wat dichter bij de grens woont, dan zal de totale reistijd van de trein naar Bischofshofen in de meeste gevallen wat korter zijn.

Reistijd nachttrein naar Bischofshofen
Reis je met de nachttrein naar Bischofshofen? Reken dan op een reistijd van in totaal ongeveer 14:25 uur indien je in Amsterdam op de nachttrein stapt. Stap je in Utrecht of Arnhem in, dan scheelt dit qua reistijd respectievelijk ongeveer 30 en 60 minuten.

Bereken hier de reistijd vanaf jouw opstapstation naar Bischofshofen.

Dienstregeling van de trein naar Bischofshofen

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de ICE trein richting Bischofshofen hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op ICE treinen van Nederland richting Bischofshofen. De ICE vertrekt dan vaak later en rijdt bijvoorbeeld om via Den Bosch en/of venlo. De stop in Arnhem wordt dan vaak overgeslagen. Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

        Amsterdam CS            Utrecht CS            Arnhem CS Bischofshofen Hbf
06:38 07:03 07:35 17:55
08:08 08:31 09:05 19:02
10:38 11:01 11:35 21:59
19:30 20:03 20:37 09:55
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de ICE vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS en de aankomsttijd in Bischofshofen. De ICE vertrekt doorgaans om de een a twee uur. De vroegste ICE vanuit Amsterdam CS vertrekt om 06:38 uur en de laatste om 18:38 uur.


Wat kost een treinticket naar Bischofshofen?

Wat kost een treinticket naar Bischofshofen nu eigenlijk? Als je op zoek bent naar een goedkoop treinticket naar Bischofshofen, dan hebben we goed nieuws voor je. Al vanaf €37,90 kan je een treinkaartje naar Bischofshofen boeken.

Dagrein naar Bischofshofen
Reis je met de dagtrein naar Bischofshofen, dan kan je treintickets boeken vanaf €37,90 in de tweede klasse en vanaf €56,90 in de eerste klasse op enkele reis basis. Het is niet verplicht op een zitplaats op de trein naar Bischofshofen te reserveren maar wel aan te raden. Je boek al voor €4 een reservering in de 2e klasse. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Nachtrein naar Bischofshofen
Indien je liever deels per nachttrein reist, dan kan je een treinticket naar Bischofshofen boeken vanaf €49,80 per enkele reis. Je overnacht dan in de meest eenvoudig accommodatie. Tegen een meerprijs kan je upgraden van een zitplaats naar een ligplaats in een couchette of een bedplaats in een slaaprijtuig (economie of deluxe).

Let wel, dit zijn vanaf prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Bischofshofen kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie- of viervoudige van de vanafprijs.
Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Bischofshofen.

Prijs van een treinticket naar Bischofshofen
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Bischofshofen. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Bischofshofen, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Bischofshofen dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Korting op de trein naar Bischofshofen

Wil je met korting met de trein naar Bischofshofen reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Bischofshofen krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Bischofshofen voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Bischofshofen, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Bischofshofen is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Bischofshofen kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Bischofshofen krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Bischofshofen. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Bischofshofen bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Bischofshofen. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Bischofshofen

Het belangrijkste treinstation van Bischofshofen is Bischofshofen Hbf. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Bischofshofen ligt ongeveer 100 meter ten oosten van het centrum van Bischofshofen. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Bischofshofen te vinden zoals informatiebalie, toiletten, parkeerplaatsen, een afdeling met gevonden voorwerpen, rolstoel toegankelijke perrons en taxi´s.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Bischofshofen in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Bischofshofen
Per bus en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Bischofshofen reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Bischofshofen zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Bischofshofen naar Sankt Johann im Pongau, Werfenweng, Wagrain en Saalfelden, Leogang, Werfen, Eben im Pongau, Altenmarkt im Pongau en Zell am See

Bischofshofen ICE
Trein Nederland naar Bischofshofen
Trein België naar Bischofshofen
Snelle trein naar Bischofshofen
Rechtstreekse trein naar Bischofshofen
Bischofshofen trein en hotel
Trein en fiets naar Bischofshofen
Brussel naar Bischofshofen