Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Koblenz

Trein naar Koblenz

Op het punt waar de Moezel rivier in de Rijn stroomt vind je de stad Koblenz. Deze historische stad heeft in veel geschiedenisverhalen een hoofdrol gespeelt. In de stad helpen imposante gebouwen als het slot van Ehrenbreitstein en Schloss Stolzenfels je hieraan herinneren. De stad is ook een prima uitvalsbasis waar vandaan je de prachtige omgeving kunt verkennen. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Koblenz reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Koblenz? Al vanaf €18,90 boek je een treinkaartje naar Koblenz .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Koblenz .

  • ☑️ Treinticket naar Koblenz vanaf €18,90
  • ☑️ Treinreis van 3u38m van Amsterdam naar Koblenz
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Koblenz
  • ☑️ 12 treinverbindingen dagelijks naar Koblenz (en terug)
  • ☑️ 1 keer overstappen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Hoe reis je per trein naar Koblenz?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Koblenz en wil je overdag reizen, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Koblenz toe, je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Koblenz, dan kan je het beste de ICE hogesnelheidstrein nemen en in Düsseldorf overstappen op de rechtstreekse trein naar Koblenz. De ICE vertrekt om de 2 a 3 uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Frankfurt. Je kunt dagelijks dus kiezen uit meerdere ICE treinen. In Nederland kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de ICE stappen. Met snelheden tot wel 300 kilometer per uur brengt de ICE je naar je bestemming toe.

Voorzieningen en faciliteiten in de ICE naar Koblenz
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de ICE trein richting Koblenz. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de ICE trein.

Reistijd van de trein naar Koblenz

Ben je van plan om een treinreis naar Koblenz te gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Koblenz weten? Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 4 uur. De exacte reistijd van de trein naar Koblenz hangt uiteraard af van het treinstation in Nederland waar je op de trein stapt en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neem, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Koblenz 3u38m. Andere treinverbindingen naar Koblenz duren altijd langer. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Koblenz doorgaans wat korter zijn. Bereken hier de reistijd naar Koblenz vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Koblenz

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de ICE trein richting Koblenz hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op ICE treinen van Nederland richting Koblenz . De ICE vertrekt dan vaak later en rijdt bijvoorbeeld om via Den Bosch en/of venlo. De stop in Arnhem wordt dan vaak overgeslagen. Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

        Amsterdam CS            Utrecht CS            Arnhem CS Koblenz Hbf
06:38 07:03 07:35 10:42
08:08 08:31 09:05 11:46
10:38 11:01 11:35 14:42
19:30 20:03 20:37
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de ICE vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS en de aankomsttijd in Koblenz . De ICE vertrekt doorgaans om de een a twee uur. De vroegste ICE vanuit Amsterdam CS vertrekt om 06:38 uur en de laatste om 18:38 uur.


Wat kost een treinticket naar Koblenz?

Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Koblenz? Wat kost een treinticket naar Koblenz nu eigenlijk? Al vanaf €18,90 kan je een treinkaartje naar Koblenz boeken in de tweede klasse. Vanaf 27,90 boek je een treinkaartje in de eerste klasse. Let wel, dit zijn vanaf prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Koblenz kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie- of viervoudige van de vanafprijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Koblenz.

Prijs van een treinticket naar Koblenz
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Koblenz. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Koblenz, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Koblenz dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Korting op de trein naar Koblenz

Wil je met korting met de trein naar Koblenz reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Koblenz krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Koblenz voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Koblenz, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Koblenz is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Koblenz kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Koblenz krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Koblenz. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Koblenz bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Koblenz. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Koblenz

Het belangrijkste treinstation van Koblenz is Koblenz Hbf. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Koblenz ligt ongeveer 1400 meter ten zuiden van het centrum van Koblenz. Natuurlijk kan je vanaf het station naar het centrum toelopen maar je kunt ook voor het openbaarvervoer kiezen.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Koblenz te vinden zoals kluisjes, informatiebalie, gratis WIFI, toiletten, liften, roltrappen, fietsenstallingen, restaurants, winkels, parkeerplaatsen, autohuur, een afdeling met gevonden voorwerpen, rolstoel toegankelijke perrons en taxi´s.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Koblenz in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Koblenz
Per S-Bahn, bus, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Koblenz reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Koblenz zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Koblenz naar Keulen, Montabaur, Neuwied, Düsseldorf, Frankfurt, Bonn, Wiesbaden, Mainz en Limburg an der Lahn.

Meerdere treinstations
Hoewel de meeste treinen in Koblenz Hbf aankomen kan je beter doorreizen naar station Koblenz Stadtmitte dat dichterbij het historisch centrum van de stad ligt. Er zijn naast deze twee stations nog enkele andere treinstations in Koblenz te vinden zoals Koblenz-Moselweiß en Koblenz-Güls

Overnachten in Koblenz

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Koblenz? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Koblenz en andere accommodaties in Koblenz hier.

Wat te doen in Koblenz?

Koblenz ICE
Trein Nederland naar Koblenz
Trein België naar Koblenz
Sneltrein naar Koblenz
Rechtstreekse trein naar Koblenz
Koblenz trein en hotel
Trein en fiets naar Koblenz
Trein Brussel naar Koblenz