Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Waterloo

Trein naar Waterloo

Wil je goedkoop met de trein naar Waterloo in België gaan reizen? Dat is prima te doen vanuit Nederland! Al vanaf 31,50 per persoon boek je een treinticket naar Waterloo in de tweede klasse! Hoewel er vanuit Nederland geen rechtstreekse trein naar Waterloo is, bestaat er toch een goede treinverbinding naar Waterloo. Met slechts 1 overstap kan je namelijk al een treinreis naar deze Belgische plaats maken.
Heb je een OV-jaarkaart en ben je jonger dan 26, dan kan je al voor €7,50 met de trein naar Brugge reizen. Senioren reizen binnen België voor €8,30 met de trein.

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen voor treinkaartjes naar Waterloo.

 • ☑️ Vanaf €31,50 boek je al een treinticket naar Waterloo
 • ☑️ 12 treinen naar Waterloo per dag vanuit Nederland
 • ☑️ Goedkope kortingstarieven
 • ☑️ Reis comfortabel en snel met slechts 1 overstap naar Waterloo
 • ☑️ Boek online zonder boekingskosten
 • ☑️ Reis in ongeveer 2,5 uur per trein van Amsterdam naar Waterloo
 • ☑️ Snel, eenvoudig en veilig online boeken

Treinreis naar Waterloo

Maak je een treinreis naar Waterloo? Dan zal je altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Er rijdt vanuit Nederland namelijk helaas geen rechtstreekse trein naar Waterloo. Je kunt het beste met de Intercity-Brussel naar Brussel reizen om daar op de directe trein naar Waterloo te stappen. Deze Intercity-Brussel rijdt doorgaans elk uur en heeft als eindbestemming Brussel. De aansluitende trein van Brussel naar Waterloo rijdt zeer regelmatig, tenminste ieder uur.

Een alternatief voor de IC-Brussel is er ook, de Eurostar hogesnelheidstrein (voorheen de Thalys). Deze trein vertrekt dagelijks om de 1 a 2 uur vanuit Amsterdam CS, Schiphol en Rotterdam CS en stopt in Antwerpen CS en Brussel Zuid/Midi. Daar kan je overstappen op de trein naar Waterloo. Deze trein is doorgaans duurder dan de IC-Brussel, zeker op korte termijn. Boek je een treinticket voor de Eurostar richting Waterloo, dan zit er automatisch een zitplaatsreservering bij je ticket inbegrepen.

Reistijd van de trein naar Waterloo

Als je een treinreis naar Waterloo wilt gaan maken dan moet je op een gemiddelde reistijd rekenen van ongeveer 2,5 uur. Uiteraard hangt de totale reistijd van de trein naar Waterloo af van het treinstation in Nederland waar je opstapt, de reisroute en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neemt, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Waterloo iets minder dan 2,5. Andere treinverbindingen naar Waterloo duren altijd langer. Wanneer je wat dichter bij de grens woont, dan zal de totale reistijd van de trein naar Waterloo in de meeste gevallen wat korter zijn. Bereken hier de reistijd naar Waterloo vanaf jouw opstapstation.

Zorg ervoor dat je altijd kort voor vertrek nog even nagaat of er geen werkzaamheden op het spoor gepland zijn op jouw reisroute en reisdatum. De dienstregeling voor de trein naar Waterloo vind je hier. De dienstregeling wordt doorgaans half oktober ingeladen voor de reisperiode van 1 jaar met vertrek in begin december. Pas na half oktober kan je dus reizen opzoeken met vertrek na begin december.

Prijs van een treinkaartje naar Waterloo

Ga je Waterloo bezoeken, dan wil je natuurlijk zo voordelig mogelijk per trein naar Waterloo toe reizen. Wat kost nu eigenlijk een treinticket naar Waterloo? De prijs van een treinticket naar Waterloo ligt echter niet vast en is afhankelijk van het moment van boeken, het type trein waarmee je reist en van het vertrekstation. Al vanaf €31,50 kan je een treinkaartje naar Waterloo boeken. Wil je met zoveel mogelijk korting op de trein naar Waterloo reizen, dan is het belangrijk dat je tot en met 3 dagen voor vertrek je treinkaartje naar Waterloo boekt indien je met de Intercity-Brussel en andere reguliere treinen reist. Je kunt dan namelijk het Early Bird vroegboektarief boeken. Boek je binnen 3 dagen voor reisdatum, dan kan je alleen het Flex tarief boeken. Deze prijs ligt een stuk hoger.

Early Bird korting naar Waterloo

Wanneer je er op tijd bij en boek je jouw treinticket naar Waterloo minimaal 3 dagen voor je op reis gaat, dan is de kans groot dat je het Early Bird tarief (ofwel het vroege vogel tarief) kunt boeken. Let er wel op dat dit tarief onder voorbehoud van beschikbaarheid is en dus uitverkocht kan raken. Ook heb je tegenwoordig treinbinding met je tickets. Je moet dus op de trein(en) reizen die op je treinkaartje staan aangegeven en die je dus vooraf bij boeken hebt gekozen. Vanaf elk treinstation in Nederland kan je dan doordeweeks al voor 31,50 met de trein naar Waterloo reizen in de 2e klasse. Ook in de 1e klasse bestaan er Early Bird tarieven. Reis je in het weekend, dan ligt de prijs voor je Early Bird treinticket naar Waterloo iets hoger aangezien het dan vaak wat drukker is in de trein vanwege reizigers die een weekendje weg gaan.

De prijs van €31,50 geldt in principe vanaf elk vertrekstation in Nederland. Of je nu opstapt in Groningen, Den Helder of Rotterdam, dan prijs is hetzelfde. Let erop dat de Early Bird vroegboektarieven alleen op reguliere treinen geldig zijn (dus op regionale treinen, IC-treinen en de Intercity-Brussel, niet op de Eurostar). Woon je heel dicht bij de grens, bijvoorbeeld in plaatsen als Roosendaal of Bergen op Zoom, dan ben je vaak goedkoper af met de Flex tarief tickets. Lees daar hieronder meer over.

Flex tarief treinticket naar Waterloo

Boek je jouw treinkaartje naar Waterloo binnen 3 dagen voordat je vertrekt, dan zijn er geen Early Bird tarieven meer te boeken. Je kunt dan alleen nog het Flex tarief boeken. De prijs van een Flex tarief treinticket naar Waterloo hangt in tegenstelling tot het Early Bird tarief, wel af van je vetrekstation in Nederland. Stap je in Heerenveen op de trein naar Waterloo, dan betaal je meer dan wanneer je in Tilburg of Rotterdam opstapt. Met een voordeelurenkaart of Railpluskaart kan je wel korting op de Flex tarieven krijgen.

Per Eurostar naar Waterloo reizen

Indien je liever met de Eurostar hogesnelheidstrein naar Waterloo reist (voorheen de Thalys), dan is vroeg boeken helemaal belangrijk als je een goedkoop treinkaartje naar Waterloo wilt bemachtigen. Treinkaartjes voor de Eurostar zijn doorgaans al 4 maanden voor vertrek te boeken. Prijzen voor de Eurostar lopen vaak snel op en kunnen op korte termijn wel 2 tot 3 keer zo duur zijn dan wanneer je op tijd boekt. Je kunt online in een keer je treinticket naar Waterloo boeken vanaf jouw opstapstation in Nederland of België.

Interrailen naar Waterloo

Ga je Interrailen en wil je ook met je Interrail pas naar Waterloo reizen? Dat kan. Op de regionale treinen, IC-treinen en Intercity-Brussel hoef je niet te reserveren en kan je zo opstappen. In de trein kan je zelf een plek uitzoeken. Reis je liever per Eurostar, dan zal je wel een zitplaats moeten reserveren.

Tips voor een goedkoop treinkaartje naar Waterloo

 1. Boek op tijd
  Wil je goedkoop met de trein naar Waterloo reizen? Zorg dan dat je op tijd je treinticket boekt. Boek minimaal 3 dagen voor vertrek als je met de Intercity-Brussel reist om het voordeligste vroegboek tarief te kunnen boeken. Reis je liever per Eurostar? Dan moet je er nog veel vroeger bij zijn. Deze kan je al 180 dagen voor vertrek boeken. Prijzen lopen snel op.

 2. Gebruik de prijskalender
  Wil je in één oogopslag zien in welke maand er nog voordelige treintickets naar Waterloo zijn? Gebruik dan de handige prijskalender.

 3. Reis niet op drukke dagen
  Ben je van plan om in een vakantie als kerstvakantie, meivakantie, krokusvakantie of herfstvakantie te reizen of tijdens paas-en pinksterweekenden? Dan is de kans groot dat de voordelige treintickets naar Waterloo als zijn uitverkocht. Ben je flexibel en kan je ook een dag eerder of later reizen? Dit kan een hoop in de prijs schelen.

 4. Vertrek iets eerder of later op de dag
  Vaak zitten de treinen die in de spits (tussen 07:30 en 09:00 uur en tussen 17:00 en 19:00 uur) rijden zvaak erg vol. De voordelige treintickets naar Waterloo zijn dan ook vaak snel uitverkocht op die treinen. Kan je iets eerder of later vertrekken? Dan kan dit flink in de prijs van je treinticket schelen.

 5. Aanbiedingen
  Vrij regelmatig zijn er leuke aanbiedingen voor de trein naar Waterloo. Ook dit kan je dan veel geld besparen.

 6. Speciale kortingen
  Indien de voordeligste tickets naar Waterloo zijn uitverkocht, zijn er soms nog speciale kortingen (voor leeftijd bijv.) mogelijk. Zo kan je toch nog met wat korting op redelijk korte termijn met de trein naar Waterloo reizen.

Korting op de trein naar Waterloo

Het is mogelijk om met korting een treinkaartje naar Waterloo te boeken. Wil je zo goedkoop mogelijk met de trein naar Waterloo reizen? Dan moet je op tijd boeken. De Early Bird vroegboek tarieven zijn de voordeligste manier om per trein naar Waterloo te reizen. Ze leveren namelijk de meeste korting op. Er zijn echter nog meer manieneren waarop je met korting een treinreis naar Waterloo kunt maken.

Voordeeluren en Railplus

Boek je op kortere termijn, dan kan je vaak alleen nog het Flex tarief boeken. Gelukkig kan je ook korting op het Flex tarief naar Waterloo krijgen. Zo geven de diverse NS-kortingsabonnementen korting op de trein naar Waterloo als je een Flex tarief boekt. Zo krijg je bijvoorbeeld met het 40% korting abonnement (Voordeelurenkaart) en ook met het 100% korting abonnement korting op de treinreis naar Waterloo. De korting geldt alleen voor het Nederlandse gedeelte van uw reis. Met een RAILPLUS kaart krijg je ook op het Belgische traject nog eens 15% korting.

Seniorenkorting op de trein naar Waterloo

Tegenwoordig is er helaas geen seniorenkorting meer op de trein naar Waterloo. Dit komt omdat er al erg aantrekkelijke Early Bird kortingen in het leven zijn geroepen.

Jongerenkorting op de trein naar Waterloo

Ook jongerenkorting op de trein naar Waterloo bestaat tegenwoordig helaas niet meer. Dit komt omdat er al erg aantrekkelijke Early Bird kortingen in het leven zijn geroepen.

Kinderkkorting op de trein naar Waterloo

Gelukkig bestaat er een mooie kinderkorting op de trein naar Waterloo. Kinderen reizen namelijk geheel gratis mee met een volwassene (max 4 kinderen per volwassene). Je kunt eenvoudig online je ticket met kinderkorting boeken.

Fiets mee op de trein naar Waterloo

Ga je op fietsvakantie en wil je per trein en fiets naar Waterloo reizen? Je kunt vrij eenvoudig vanuit Nederland je fiets meenemen op de trein naar Waterloo. Er zijn wel wat voorwaarden waar je rekening mee moet houden.

Fietskaartje naar Waterloo
Net als voor de reizigers zelf moet je ook voor je fiets een vervoersbewijs aanschaffen als je een fiets mee wilt nemen op de trein naar Waterloo (of terug van Waterloo naar Nederland). Zo'n fietskaartje of fietsticket kost €12 per fiets per enkele reis en is te gebruiken vanaf je opstapstation in Nederland tot aan Waterloo. Je kunt het op het station uit de automaat halen, online bestellen via NSInternational of online boeken.

Fietsplaatsreserveringen
Doorgaans hoef je en kan je geen plaats voor je fiets op de trein naar Waterloo reserveren. Reis je met Intercity treinen en regionale treinen, dan kan je gewoon instappen. In de zomer heb je tegenwoordig wel vaak reserveringsplicht voor je fiets op de Intercity-Brussel. In de maanden juli en augustus is het soms dusdanig druk in de treinen qua reizigers met fiets, dat je dan soms verplicht wordt om een reservering voor je fiets te maken. Dit kan online.

Treinen naar Waterloo waar fietsen op meegenomen mogen worden
Doorgaans kan je fietsen alleen meenemen op regionale treinen of Intercity treinen richting Waterloo. Regionale treinen en IC treinen kan en hoef je niet te reserveren, je kunt zo instappen. Soms moet je in de zomer de IC-Brussel wel reserveren omdat er een beperkt aantal fietsplaatsen in de trein aanwezig is. Let erop dat de Eurostar richting België geen fietsen vervoerd. Je kunt je fiets eventueel wel ingepakt in een fietshoes meenemen indien het voorwiel is gedemonteerd. Hier meer info over het meenemen van je fiets in de Eurostar trein.

Spits
Waar je binnen Nederland niet tijdens de spits je fiets mee mag nemen in de trein, mag dat wel indien je een internationale treinreis maakt. Je kunt dus gewoon je fiets meenemen tijdens de spits in Nederland indien je naar Waterloo reist.

Treinstation van Waterloo

Het treinstation van Waterloo waar je doorgaans aankomt heet Waterloo. Er zijn tal van voorzieningen en faciliteiten op het treinstatin van Waterloo te vinden. Wil je met het openbaarvervoer in Waterloo verder reizen? Dat kan. Er zijn vanaf het treinstation van Waterloo prima aansluitingen naar plaatsen in de omgeving met het openbaar vervoer. Zo rijden er onder andere regelmatig bussen.

Overnachten in Waterloo

Zoek je een leuk hotel in Waterloo omdat je laat aankomt, vroeg vertrekt of simpelweg wat tijd in Waterloo wilt doorbrengen? Er zijn tal van leuke accommodaties in Waterloo te vinden. Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Waterloo? Er zijn ongeveer 15 hotels in Waterloo! Liever een ander soort verblijf? Ook zijn er 3 Bed & Breakfasts en 2 appartementen in Waterloo te vinden. Genoeg keuze dus!

Als je naar Waterloo hotels tips op zoek bent kunnen we je van harte ibis Brussels Waterloo. aanbevelen. Deze leuke accommodatie in Waterloo is zeker een aanrader in Waterloo. Je kunt hier al overnachten vanaf €88. per nacht.

Bezienswaardigheden in Waterloo & dingen om te doen

Er zijn tal van leuke en interessante bezienswaardigheden in Waterloo te vinden. Je zal je er niet snel vervelen. Ook zijn er genoeg dingen om te doen in Waterloo. De leukste bezienswaardigheden en activiteiten in Waterloo zijn onder andere: , , , , , .
Veelgestelde vragen over de trein naar Waterloo

Wat kost een treinkaartje naar Waterloo?

Een treinkaartje van Nederland naar Waterloo boek je al vanaf €31,50 per persoon per enkele reis. De prijs van een treinticket naar Waterloo ligt niet vast maar is variabel. Op korte termijn kan de prijs oplopen tot het twee- of zelfs drievoudige van de vanafprijs. Naarmate je wacht met boeken loopt de prijs op. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen voor de trein naar Waterloo.

Hoelang duurt een treinreis naar Waterloo?

De reistijd van de trein naar Waterloo is ongeveer 2,5. Per dag kan de duur van een treinreis naar Waterloo echter iets verschillen. Bekijk de dienstregeling met actuele tijden om de exacte tijden te vinden.

Hoe ver voor vertrek kan je een treinticket voor de trein naar Waterloo boeken?

Reis je met de Intercity-Brussel of regionale treinen, dan kan je al voor zolang de dienstregeling is ingeladen je treinticket naar Waterloo boeken. Vaak wordt de dienstregeling half oktober ingeladen voor reizen tussen half december van dat jaar tot half december van het jaar daarop. Reis je met de Eurostar, dan kan je doorgaans 180 dagen voor vertrek je ticket boeken.

Waar kan je het beste op de internationale trein stappen als je naar Waterloo reist?

Indien je een treinreis naar Waterloo gaat maken, dan kan je in Amsterdam CS, Schiphol of Rotterdam CS op de internationale trein richting Waterloo stappen indien je met de Eurostar reist. Reis je met de Intercity-Brussel richting Waterloo, dan kan je ook nog in Breda opstappen.

Hoe boek ik een goedkoop treinkaartje naar Waterloo?

Omdat prijzen van treintickets oplopen is het raadzaam om vroeg te boeken als je een goedkoop treinkaartje naar Waterloo wilt boeken. De Intercity-Brussel is het hele jaar door te boeken (zolang de dienstregeling is ingeladen), de Eurostar 6 maanden voor reisdatum. De Intercity-Brussel heeft tot 3 dagen voor vertrek vaak nog vroegboektarieven. Bij de Eurostar lopen prijzen aanzienlijk sneller (en hoger) op. Wees er dus op tijd bij.

Waar kan je goedkope treinkaartjes naar Waterloo boeken?

Er zijn verschillende websites waar je een goedkoop treinticket naar Waterloo kunt boeken. Wij raden echter deze website aan!

Kan ik met korting op de trein naar Waterloo reizen?

Ja, het is mogelijk om met korting een kaartje voor de trein naar Waterloo te boeken. Er bestaan verschillende kortingen op de trein(en). We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Op welk treinstation komt de trein aan in Waterloo?

Maak je een treinreis naar Waterloo, dan kom je op treinstation Waterloo aan.

Hoelaat vertrekt de eerste trein naar Waterloo?

De vertrektijden van zowel binnelandse treinen als de internationale trein richting Waterloo kunnen af en toe wijzigen. Bekijk daarom de dienstregeling met actuele tijden om de exacte tijden te vinden.

Hoelaat vertrekt de laaste trein naar Waterloo?

De vertrektijden van zowel binnelandse treinen internationale treinen naar Waterloo kunnen af en toe wijzigen. Bekijk daarom de dienstregeling met actuele tijden om de exacte tijden te vinden.


Informatie over de trein naar Waterloo

Waterloo ICE
Trein Nederland naar Waterloo
Trein België naar Waterloo
TGV naar Waterloo
Goedkoop treinkaartje naar Waterloo
Goedkoop treinticket naar Waterloo
Korting op de trein naar Waterloo
Autohuur in Waterloo
Rechtstreekse trein naar Waterloo
Waterloo trein en hotel
Trein en fiets naar Waterloo
Directe trein naar Waterloo
Nachttrein naar Waterloo
Stedentrip Waterloo met trein en hotel
Goedkoop hotel in Waterloo
Openbaarvervoer in Waterloo