Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Ieper

Trein naar Ieper

Ben je van plan om met de trein naar Ieper in Denemarken te gaan reizen? Een rechtstreekse trein vanuit Nederland naar Ieper is er helaas niet (meer) maar er zijn gelukkig goede treinverbindingen vanuit België en Nederland naar Ieper. Zo kan je uit meerdere routes kiezen maar ook uit diverse treinen zoals de Intercity of ICE hogesnelheidstrein. Indien je op zoek bent naar een goedkoop treinticket naar Ieper, dan hebben we goed nieuws voor je! Vanaf 31,50 per persoon kan je namelijk al een treinticket naar Ieper boeken!

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen voor treinkaartjes naar Ieper.

 • ☑️ Vanaf €31,50 boek je al een treinticket naar Ieper
 • ☑️ 2 tot 3 treinen naar Ieper per dag
 • ☑️ Zeer goedkope vroegboek kortingen
 • ☑️ Reis comfortable en snel per ICE hogesnelheidstrein en/of Intercity
 • ☑️ Snel, eenvoudig en veilig online boeken
 • ☑️ Geen boekingskosten bij online boeken
 • ☑️ Reis in ongeveer 3,5 uur per trein van Amsterdam naar Kolding

Treinreis naar Ieper

Reis je met de trein van Nederland naar Ieper, dan zal je altijd minimaal keer moeten overstappen. Een rechtstreekse trein van Nederland naar Ieper rijdt er helaas niet. Eigenlijk zijn er maar 2 logische manieren om vanuit Nederland per trein naar Ieper te reizen.

Intercity richting Ieper

Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om de Intercity-Berlijn richting Ieper te nemen. Deze trein vertrekt uit Amsterdam CS en stop in Nederland ook nog in Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer en Hengelo. De trein rijdt vervolgens bij Bad Bentheim de grens over en heeft als eindbestemming Berlijn (zoals de naam al doet vermoeden). Twee halte verder in Osnabrück kan je overstappen op de ICE hogesnelheidstrein naar Hamburg. In Hamburg pak je de Eurocity trein naar Denemarken waar je nog in moet overstappen voor je uiteindelijk in Ieper aankomt.

ICE trein richting Ieper

Het is ook mogelijk om per ICE richting Ieper te reizen. In Nederland kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de ICE richting Duisburg stappen. Daar stap je vervolgens weer over op de directe ICE trein naar Hamburg. Daar neem je vervolgens de Eurocity trein naar Denemarken waar je nog in moet overstappen voor je uiteindelijk in Ieper aankomt.

Dagelijks rijden er ongeveer 2 tot 3 treinen van Nederland richting Ieper. De Intercity-Berlijn vertrekt elke 2 uur. De ICE rijdt om de 2 a 3 uur. Op alle treinen kan je een zitplaats reserveren als je online boekt. Zorg er in beide gevallen voor dat je voldoende overstaptijd in Hamburg hebt (minimaal 30 minuten, liefst iets meer) in verband met eventuele vertragingen.

De ICE treinen behalen onderweg een snelheid tot wel 300 kilometer per uur en zijn erg comfortabel. Er is ook een boordrestaurant/bistro aanwezig. In de Intercity-Berlijn en de Eurocity zit je ook prima. Ook hier zijn volop voorzieningen en faciiteiten aanwezig waaronder een bistro.

Reistijd van de trein naar Ieper

In totaal is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Ieper ongeveer 3,5 uur. Dit geldt ook voor de terugreis van Ieper naar Amsterdam. Deze reisduur is inclusief de overstaptijd op de stations waar je onderweg moet overstappen. Stap je op een ander treinstation in, dan kan de totale reisduur van de trein naar Ieper natuurlijk iets langer of korter zijn. Bereken hier de totale reistijd vanaf jouw opstaphalte naar Ieper.

Ook in het geval van werkzaamheden aan het spoor (omleidingen), vertragingen vanwege technische problemen of in andere specifieke situaties kan de reis langer duren. Controleer daarom altijd kort voor vertrek nog of er werkzaamheden etc. aan de orde zijn. De dienstregeling voor de trein naar Ieper vind je hier. De dienstregeling wordt doorgaans half oktober ingeladen voor de reisperiode van 1 jaar met vertrek in begin december. Pas na half oktober kan je dus reizen opzoeken met vertrek na begin december.

Prijs van een treinkaartje naar Ieper

Wat kost nu eigenlijk een treinticket naar Ieper? Al vanaf €31,50 kan je een treinkaartje naar Ieper boeken. De prijs van een treinretourje Ieper boek je vanaf het dubbele tarief (dus tweemaal de prijs van een enkele reis). Wil je zo'n goedkoop treinticket naar Ieper kopen? Dan moet je er wel op tijd bij zijn. De prijs van een treinticket naar Ieper ligt namelijk niet vast en loop op naarmate de reisdatum dichterbij komt. Treinen naar Denemarken zijn doorgaans 180 tot 120 dagen voor vertrek al te boeken (de zogenaamde boekingstermijn). Boek je binnen enkele weken na openstelling van de trein, dan is de kans groot dat je zo'n goedkoop treinkaartje naar Ieper kunt boeken. Wacht je een tijd, dan zal de prijs is staffels van vaak €10 tot €20 oplopen naar het twee-of drievoudige van de vanafprijs van €31,50. Het voordeligste vroegboektarief naar Ieper is het Non-fex Tarief. Is dit uitverkocht, dan kan je het Mid-flex tarief boeken. Is dit ook uitverkocht, vaak pas enkele dagen voor vertrek, dan blijft het Full-flex tarief over. Dit Full-flex tarief is altijd beschikbaar aangezien er geen zitplaatsreservering aan je treinkaartje gekoppeld is en er geen reserveringsplicht op de treinen naar Ieper bestaat (in de regel).

Voor sommige bestemmingen bestaat in Denemarken er een handige prijskalender. Op dit handige overzicht kan je in één oogopslag zien op welke datum het goedkoopste treinticket nog beschikbaar is.

Reis je vanuit Duitsland naar Ieper? Dan kan je al vanaf €28,90 een treinticket boeken.

Deze verschillende tariefsoorten hebben vervolgens weer verschillende voorwaarden voor annuleren of wijzigen. De volgende tarieven (kortingstarieven of vroegboektarieven) bestaan er op de trein naar Ieper.

Non-flex tarief
Wanner je zo goedkoop mogelijk per trein naar Ieper wilt reizen is het belangrijk om vroeg te boeken. Op deze manier kan je het goedkoopste vroegboektarief vaak nog boeken. Het Non-flex tarief, het goedkoopste vroegboek tarief, is namelijk vaak nog ruimschoots beschikbaar wanneer je 180 dagen to 90 dagen voor vertrek je treinkaartje naar Ieper boekt. Dit goedkope tarief begint vanaf € per enkele reis in de 2e klasse en is doorgaans gelijk vanaf elk station in Nederland. Het tarief loopt doorgaans in staffels van €5 tot €15 per ticket op. Er zijn dus Non-flex tarief tickets met verschillende prijzen. Het Non-flex tarief is erg goedkoop. Hierdoor is je treinticket echter niet flexibel, je kunt niet wijzigen of annuleren. Bekijk hier de voorwaarden van Non-flex tickets.

Mid-flex tarief
Zijn je reisplannen pas enkele maanden of zelfs weken voor vertrek concreet, dan is de kans groot dat je nog het Mid-flex tarief naar Ieper kunt boeken. Vaak is dit 90 tot 10 dagen voor vertrek no beschikbaar. Het Mid-flex tarief is ook een vroegboek tarief maar het is wel iets duurder dan het Non-flex tarief. Het is nog altijd vrij voordelig. Ook de prijs van dit ticket is gelijk vanaf elk station in Nederland en ligt vaak rond de €79 tot €150 in de 2e klasse en tussen de €79 en €210 in de 1e klasse. De wijzigings- en annuleringsvoorwaarden zijn gunstiger dus je bent iets flexibeler. Vaak kan je tegen beperkte kosten wijzigen of annuleren.

Full-flex tarief
Boek je echt op hele korte termijn, enkele dagen voor vertrek of in een drukke reisperiode, dan zijn vaak alle vroegboek tarieven al uitverkocht en blijf het Full-flex tarief alleen nog over. Dit is het duurste tarief maar wel het meest flexibele. Zo kan je vaak kosteloos wijzigen en annuleren. Zelf als je trein al vertrokken is kan je nog een deel van je geld terug krijgen. De prijs van het Full-flex tarief is niet gelijk vanaf elk station in Nederland maar is afhankelijk van je vertrekstation. Hoe verder je van Ieper af woont, hoe hoger de prijs voor je treinticket zal zijn (afstand afhankelijk). Een Interrail pas is bij reizen op hele korte termijn of in drukke periodes vaak (stukken) voordeliger dan het Full-flex tarief.

Interrailen naar Ieper

Zijn de goedkope treinkaartjes naar Ieper niet meer beschikbaar om dat je op korte termijn nog wilt vertrekken of omdat je in een drukke periode reist? De Interrail pas biedt dan uitkomst. Interrailen naar Ieper is relatief goedkoop. Met een Interrail Global pas mag je vanaf je opstaphalte in Nederland naar Ieper reizen en weer terug. Daarnaast houd je nog minimaal twee reisdagen over die je eventueel in Denemarken nog kunt gebruiken voor leuke tripjes. De goedkoopste Interrail Global pas kost €212 (2e klasse). Er is een Interrail pas voor volwassenen maar ook een met korting voor senioren of jongeren. Kinderen t/m elf jaar reizen gratis mee met (groot)ouder indien die ook een pas hebben aangeschaft (kind wel opgeven bij boeking, ze krijgen een gratis pas). Let erop dat er heel soms reserveringsplicht van toepassing is.
Je kunt de Interrail reserveringen online maken.

Tips voor een goedkoop treinkaartje naar Ieper

 1. Boek je treinticket naar Ieper op tijd
  Wanneer je een goedkoop treinticket naar Ieper wilt boeken is het raadzaam om tijdig te boeken. Hoe vroeg je boekt, hoe groter de kans is dat je een voordelig vroegboektarief kunt boeken en dus goedkoop met de trein naar Ieper kunt reizen. Doorgaans is de trein naar Ieper al 180 dagen voor vertrek te boeken.

 2. Reis niet op drukke (feest)dagen
  Indien je flexibel bent kan je veel geld besparen op de prijs van je treinticket naar Ieper als je drukke reisdagen vermijdt. Op drukke reisdagen zoals vakanties (kerstvakantie/meivakantie/krokusvakantie/herfstvakantie) en paas-en pinksterweekenden zijn goedkope treintickets naar Ieper vaak snel uitverkocht waardoor de duurdere overblijven. Kan je ook een dag eerder of later reizen, dan is dit vaak een stuk goedkoper.

 3. Ga Interrailen naar Ieper
  Als je op korte termijn nog een treinreis naar Ieper wilt gaan maken zijn vaak de goedkope treinkaartjes al uitverkocht. Interrail pas biedt hier uitkomst. Met de Interrail Global pas mag je 4 dagen binnen een maand reizen voor een vaste prijs. Zo kan je vanuit Nederland of België per trein naar Ieper reizen en ook weer terug en heb je zelfs nog twee reisdagen over. De Interrail Global pas boek je al vanaf vanaf €212 in de tweede klasse. Let erop dat je nog wel reserveringen moet maken.

 4. Reis met een eerdere of latere trein
  Reis je in de spits (tussen 07:30 en 09:00 uur en tussen 17:00 en 19:00 uur), dan zijn treinen vaak drukker en zodoende ook duurder dan treinen buiten de spits. Probeer als het mogelijk is een trein eerder/later te nemen om voordeliger uit te zijn.

 5. Gebruik de prijskalender
  Wil je in één oogopslag zien wat de voordeligste prijs voor een treinreis naar Ieper is? Met de handige prijskalender vind je in een keer de voordeligste prijs per maand.

 6. Aanbiedingen
  Vrij regelmatig zijn er aantrekkelijke aanbiedingen voor de trein naar Ieper. Houd ze goed in de gaten.

 7. 1e klasse goedkoper
  In sommige gevallen kan het voorkomen dat de goedkoopste treintickets in de 2e klasse uitverkocht zijn en dat tickets in de 1e klasse daardoor voordeliger zijn dan die in de 2e klasse.

 8. Boek je ticket in 2 delen
  Woon je dicht bij de grens, dan is het soms stukken voordeliger om eerst een treinticket naar de eerste Duitse plaats over de grens te boeken en vervolgens je treinticket van die plaats naar Ieper. Let er wel op dat je de juiste treinen boekt (met juiste treinnummers) zodat je niet hoeft over te stappen. (Bijvoorbeeld: Hengelo - Bad Bentheim en Bad Bentheim - Kolding).

 9. Indien de voordeligste tickets naar Ieper zijn uitverkocht, zijn er soms nog speciale kortingen (voor leeftijd bijv.) mogelijk. Zo kan je toch nog met wat korting op redelijk korte termijn met de trein naar Ieper reizen.

Korting op de trein naar Ieper

Wil je een treinkaartje naar Ieper met korting boeken? Dat is mogelijk. Er bestaan verschillende manieren waarop je met korting met de trein naar Ieper kunt reizen. Zo bestaat er korting middels het gebruik van kortingskaarten, leeftijdskorting of vroegboekkorting op de trein naar Ieper.

Vroegboekkorting

Veruit de meeste korting op een treinkaartje naar Ieper verkrijg je door vroeg te boeken. Boek je ruim op tijd (180 tot 90 dagen voor vertrek), dan is de kans groot dat je erg goedkoop met de trein naar Ieper kunt reizen. Vaak kan je bij tijdig boeken namelijk het goedkoopste vroegboek kortingstarief nog boeken, het Non-flex tarief. Vroeg boeken scheelt je vaak veel geld. Een ticket kan dan soms wel 3 tot 4 keer voordeliger zijn dan een treinticket dat je op korte termijn boekt. Er zijn verschillende staffels (of tredes met kortingen) voor treintickets voor een bepaalde prijs. Zijn alle tickets van de voordeligste staffel (Non-Flex) uitverkocht, dan blijven alleen tickets uit duurdere staffels (Mid-flex en Full-flex tarief) nog over om te boeken. Boek dus op tijd als je goedkoop met de trein naar Ieper wilt reizen.

Korting met je voordeelurenkaart en/of Railpluskaart

Wanneer je een Voordeelurenkaart en/of Railpluskaart hebt, dan kan je ook korting op de trein naar Ieper krijgen. Hier zitten echter wel wat haken en ogen aan. Je krijgt namelijk alleen korting met je Voordeelurenkaart en/of Railpluskaart een een treinkaartje naar Ieper met het Full-flex tarief. Op de vroegboektarieven Non-Flex en Semi-Flex is geen korting van toepassing aangezien dit al kortingstarieven zijn. Ook zijn nog andere voorwaarden van toepassing. Indien je een Bahncard van de Deutsche Bahn hebt, dan krijg je wel korting op deze vroegboek tarieven.

Leeftijdskorting

Leeftijdskorting op een treinticket naar Ieper bestaat ook. Wel in beperkte mate. Zo reizen kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met (groot)ouder vanuit Nederland naar Ieper doorgaans gratis mee. Wel moeten ze op het treinticket vermeldt staan dus ze moeten worden opgegeven bij boeking. Kinderen t/m 3 jaar reizen ook gratis mee hoeven niet op het ticket vermeldt te worden. Senioren korting op de trein naar Ieper is er helaas niet evenals jongerenkorting.

Seniorenkorting en jongerenkorting is trouwens wel van toepassing wanneer je o.b.v. een Interrail pas reist.

Overige kortingen op de trein naar Ieper

Er zijn nog diverse andere kortingen mogelijk. Zo kan je een groepsticket naar Ieper boeken indien je reist met minimaal 6 personen. Dit kan ook flink in de kosten schelen. Begeleiders van minder-validen kunnen ook zeer voordeliger meereizen. Bekijk hier de mogelijkheden.

Fiets mee op de trein naar Ieper

Ga je op fietsvakantie in Denemarken en wil je een fiets meenemen op de trein naar Ieper? Dat is mogelijk. Aan het meenemen van je fiets op de trein naar Ieper zijn wel wat voorwaarden verbonden.

Fietskaartje naar Ieper
Net als voor een reiziger heb je ook voor je fiets een vervoersbewijs nodig. Dit zogenaamde fietskaartje of fietsticket kost €12 per fiets per enkele reis en is te gebruiken vanaf je opstapstation in Nederland tot aan Ieper. Je kunt het op het station uit de automaat halen, online bestellen via NSInternational of online boeken.

Fietsplaatsreserveringen
Naast een fietsticket heb je op sommige treinen op de route naar Ieper ook nog een verplichte reservering voor je fiets nodig. Indien je een treinverbinding naar Ieper opzoekt wordt aangegeven of een fiets meekan. Indien dit het geval is moet je voor de trein vaak een reservering maken voor je fiets.

Treinen waar fietsen op meegenomen mogen worden
Vaak kunnen fietsen alleen mee op regionale treinen (RE), Intercity treinen, enkele Eurocity treinen, enkele ICE treinen en Lyn treinen in Denemarken. Kijk per trein of het meenemen van een fiets mogelijk is en reserveer daarna een fietsplaats op deze treinen. Regionale treinen kan en hoef je niet te reserveren, je kunt zo instappen.

Spits
Waar je binnen Nederland niet tijdens de spits je fiets mee mag nemen in de trein, mag dat wel indien je een internationale treinreis maakt. Je kunt dus gewoon tijdens de spit in Nederland je fiets meenemen indien je naar Ieper reist.

Overnachten in Parijs

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Ieper? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Ieper en andere accommodaties in Ieper hier.

Wat te doen in Parijs?

Veelgestelde vragen over de trein naar Ieper

Wat kost een treinkaartje naar Ieper?

De prijs van een treinticket naar Ieper ligt niet vast en is dus variabel. Een treinkaartje voor de trein naar Ieper begint bij €31,50 per persoon per enkele reis maar loopt op naarmate de reisdatum dichterbij komt. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen voor de trein naar Ieper.

Hoelang duurt een treinreis naar Ieper?

De reistijd van de trein naar Ieper is ongeveer 3,5 uur. De reistijd kan per dag iets verschillen. Bekijk de dienstregeling met actuele tijden om de exacte tijden te vinden.

Wanneer kan je een treinticket voor de trein naar Ieper boeken?

De boekingstermijn van de trein naar Ieper is 180 dagen (+/- 6 maanden). Dit betekend dat treinen naar Ieper doorgaans 180 dagen voor vertrek te boeken zijn.

Waar kan je het beste op de internationale trein naar stappen als je naar Ieper reist?

Maak je een treinrreis naar Ieper, dan kan je in Amsterdam CS, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer of Hengelo op de Intercity stappen. Reis je liever per ICE richting Ieper, dan kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS opstappen.

Hoe boek ik een goedkoop treinkaartje naar Ieper?

Omdat prijzen van treintickets oplopen is het raadzaam om vroeg te boeken als je een goedkoop treinkaartje naar Ieper wilt boeken. De trein is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Wees er dus op tijd bij. Ben je vrij laat met boeken? Lees dan onze handige tips waarmee je misschien toch nog een voordelig treinticket naar Ieper kunt boeken. Ook zijn er vaak aanbiedingen voor de trein naar Ieper.

Waar kan je goedkope treinkaartjes naar Ieper boeken?

Er zijn verschillende websites waar je een goedkoop treinticket naar Ieper kunt boeken. Wij raden echter deze website aan!

Kan ik met korting op de trein naar Ieper reizen?

Ja, het is mogelijk om met korting een kaartje voor de trein naar Ieper te boeken. Er bestaan verschillende kortingen op de trein(en). We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Op welk treinstation komt de trein aan in Ieper?

Maak je een treinreis naar Ieper, dan kom je op treinstation Ieper aan.

Hoelaat vertrekt de eerste trein naar Ieper?

De vertrektijden van zowel binnelandse treinen als de internationale trein richting Ieper kunnen af en toe wijzigen. Bekijk daarom de dienstregeling met actuele tijden om de exacte tijden te vinden.

Hoelaat vertrekt de laaste trein naar Ieper?

De vertrektijden van zowel binnelandse treinen internationale treinen naar Ieper kunnen af en toe wijzigen. Bekijk daarom de dienstregeling met actuele tijden om de exacte tijden te vinden.


Informatie over de trein naar Ieper

Ieper ICE
Trein Nederland naar Ieper
Trein België naar Ieper
Thalys naar Ieper
Goedkoop treinkaartje naar Ieper
Goedkoop treinticket naar Ieper
Korting op de trein naar Ieper
Autohuur in Ieper
Rechtstreekse trein naar Ieper
Ieper trein en hotel
Trein en fiets naar Ieper
Directe trein naar Ieper
Nachttrein naar Ieper
Stedentrip Ieper met trein en hotel
Goedkoop hotel in Ieper
Openbaarvervoer in Ieper