Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Jenbach

Trein naar Jenbach

Hoewel veel wintersporters niet in de plaats zelf zullen verblijven, is de kans toch groot dat ze Jenbach passeren. Jenbach ligt namelijk op een belangrijke route voor zowel autoverkeer als treinverkeer. De plaats ligt in het Unterinntal in de deelstaat Tirol. Stop je hier met de trein, dan kan je eenvoudig doorreizen naar het Zillertal met wintersportplaatsen als Mayrhofen, Zell am Ziller en Kaltenbach of naar de Achensee (Pertisau). Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Jenbach reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Jenbach? Al vanaf €29,90 boek je een treinkaartje naar Jenbach .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Jenbach .

  • ☑️ Treinticket naar Jenbach vanaf €29,90
  • ☑️ Treinreis van 8u50m van Amsterdam naar Jenbach
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Jenbach
  • ☑️ 6 treinverbindingen naar Jenbach per dag (en terug)
  • ☑️ Rechtstreekse trein naar Jenbach
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken
* station

Hoe reis je per trein naar Jenbach?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Jenbach en wil je overdag reizen, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Jenbach toe, je zal altijd minimaal 2 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Jenbach, dan kan je het beste de ICE hogesnelheidstrein nemen en in Frankfurt overstappen op de trein naar München. Daar kan je overstappen op de trein naar Jenbach. De ICE vertrekt om de 2 a 3 uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Frankfurt. Je kunt dagelijks dus kiezen uit meerdere ICE treinen. In Nederland kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de ICE stappen. Met snelheden tot wel 300 kilometer per uur brengt de ICE je naar je bestemming toe.

Voorzieningen en faciliteiten in de ICE naar Jenbach
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de ICE trein richting Jenbach. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de ICE trein.

Nachttrein naar Jenbach

Reis je liever per rechtstreekse trein naar Jenbach? Dat kan tegenwoordig ook weer. Er rijdt namelijk dagelijks een rechtstreekste nachttrein van Nederland naar Jenbach en weer terug. Deze nachttrein luistert naar de naam NightJet en wordt ingezet door de ÖBB, de Oostenrijkse spoorwegen. Het is een comfortabele trein die van alle gemakken voorzien is. Je kunt bedplaatsen, ligplaatsen in een couchette of zitplaatsen boeken. Al vanaf €29,90 kan je een treinkaartje voor de nachttreintrein naar Jenbach boeken!

Reistijd van de trein naar Jenbach

Reis je per trein naar Jenbach , dan moet je rekenen op een gemiddelde reistijd van ongeveer 9,5 uur. Natuurlijk hangt de totale reistijd van de treinreis naar Jenbach af van het treinstation in Nederland waar je opstapt, de reisroute en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neemt, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Jenbach 8u50m. Alle andere treinverbindingen naar Jenbach duren wat langer. Wanneer je wat dichter bij de grens woont, dan zal de totale reistijd van de trein naar Jenbach in de meeste gevallen wat korter zijn.

Reistijd nachttrein naar Jenbach
Reis je met de nachttrein naar Jenbach? Reken dan op een reistijd van in totaal ongeveer 13:44 uur indien je in Amsterdam op de nachttrein stapt. Stap je in Utrecht of Arnhem in, dan scheelt dit qua reistijd respectievelijk ongeveer 30 en 60 minuten.

Bereken hier de reistijd naar Jenbach vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Jenbach

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de ICE trein richting Jenbach hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op ICE treinen van Nederland richting Jenbach . De ICE vertrekt dan vaak later en rijdt bijvoorbeeld om via Den Bosch en/of venlo. De stop in Arnhem wordt dan vaak overgeslagen. Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

        Amsterdam CS            Utrecht CS            Arnhem CS Jenbach Hbf
06:38 07:03 07:35 16:58
08:08 08:31 09:05 18:58
10:38 11:01 11:35 19:59
19:30 20:03 20:37 09:14
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de ICE en de NightJet vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS en de aankomsttijd in Jenbach . De ICE vertrekt doorgaans om de een a twee uur. De vroegste ICE vanuit Amsterdam CS vertrekt om 06:38 uur en de laatste om 18:38 uur.


Wat kost een treinticket naar Jenbach?

Wat kost een treinticket naar Jenbach nu eigenlijk? Als je op zoek bent naar een goedkoop treinticket naar Jenbach , dan hebben we goed nieuws voor je. Al vanaf €37,90 kan je een treinkaartje naar Jenbach boeken.

Dagtrein naar Jenbach
Reis je met de dagtrein naar Jenbach , dan kan je treintickets boeken vanaf €37,90 in de tweede klasse en vanaf €56,90 in de eerste klasse op enkele reis basis. Het is niet verplicht op een zitplaats op de trein naar Jenbach te reserveren maar wel aan te raden. Je boek al voor €4 een reservering in de 2e klasse. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Nachtrein naar Jenbach
Indien je liever met de rechtstreekse nachttrein naar Jenbach reist, dan kan je een treinticket naar Jenbach boeken vanaf 29,90 per enkele reis. Je overnacht dan in de meest eenvoudig accommodatie. Tegen een meerprijs kan je upgraden van een zitplaats naar een ligplaats in een couchette of een bedplaats in een slaaprijtuig (economie of deluxe).

Let wel, dit zijn vanaf prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Jenbach kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie- of viervoudige van de vanafprijs.
Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Jenbach.

Prijs van een treinticket naar Jenbach
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Jenbach. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Jenbach, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Jenbach dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Korting op de trein naar Jenbach

Wil je met korting met de trein naar Jenbach reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Jenbach krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Jenbach voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Jenbach, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Jenbach is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Jenbach kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Jenbach krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Jenbach. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Jenbach bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Jenbach. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Jenbach

Het belangrijkste treinstation van Jenbach is Jenbach Hbf. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Jenbach ligt ongeveer 200 meter ten noorden van het centrum van Jenbach. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Jenbach te vinden zoals kluisjes, informatiebalie, toiletten, fietsenstallingen, parkeerplaatsen, autohuur, een afdeling met gevonden voorwerpen, rolstoel toegankelijke perrons en taxi´s.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Jenbach in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Jenbach
Per bus, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Jenbach reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Jenbach zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Jenbach naar Wörgl, Fügen, Kaltenbach, Mayrhofen, Zell am Ziller en Gerlos

Overnachten in Jenbach

Er zijn behoorlijk wat hotels in Jenbach te vinden evenals andere soorten accommodaties. De meeste hotels in Jenbach liggen niet in het dal maar tegen de voet van de bergen in de omgeving aan. Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Jenbach? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Jenbach en andere accommodaties in Jenbach hier.

Wat te doen in Jenbach?

Jenbach ICE
Trein Nederland naar Jenbach
Trein België naar Jenbach
Snelle trein naar Jenbach
Rechtstreekse trein naar Jenbach
Jenbach trein en hotel
Trein en fiets naar Jenbach
Nachttrein naar Jenbach