Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Wiesbaden

Trein naar Wiesbaden

Zoals de naam misschien al doet vermoeden is de stad Wiesbaden een plek waar je en spa kunt vinden. Ooit waren er 26 kuuroorden waarvan er vandaag de dag nog 14 in gebruik zijn. Wiesbaden is een stad waar je heerlijk kunt bijkomen en genieten. De stad is geliefd bij zakenlui die vanuit de naastgelegen zakenstad Frankfurt hier graag komen overnachten en genieten. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Wiesbaden reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Wiesbaden? Al vanaf €27,90 boek je een treinkaartje naar Wiesbaden .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Wiesbaden .

  • ☑️ Treinticket naar Wiesbaden vanaf €27,90
  • ☑️ Treinreis van 4u41m van Amsterdam naar Wiesbaden
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Wiesbaden
  • ☑️ 12 treinverbindingen dagelijks naar Wiesbaden (en terug)
  • ☑️ 1 keer overstappen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Hoe reis je per trein naar Wiesbaden?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Wiesbaden en wil je overdag reizen, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Wiesbaden toe, je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Wiesbaden, dan kan je het beste de ICE hogesnelheidstrein nemen en in Frankfurt overstappen op de rechtstreekse trein naar Wiesbaden. De ICE vertrekt om de 2 a 3 uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Frankfurt en Basel. Je kunt dagelijks dus kiezen uit meerdere ICE treinen. In Nederland kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de ICE stappen. Met snelheden tot wel 300 kilometer per uur brengt de ICE je naar je bestemming toe.

Voorzieningen en faciliteiten in de ICE naar Wiesbaden
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de ICE trein richting Wiesbaden. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de ICE trein.

Reistijd van de trein naar Wiesbaden

Ben je van plan om een treinreis naar Wiesbaden te gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Wiesbaden weten? Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 5 uur. De exacte reistijd van de trein naar Wiesbaden hangt uiteraard af van het treinstation in Nederland waar je op de trein stapt en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neem, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Wiesbaden 4u41m. Andere treinverbindingen naar Wiesbaden duren altijd langer. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Wiesbaden doorgaans wat korter zijn. Bereken hier de reistijd naar Wiesbaden vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Wiesbaden

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de ICE trein richting Wiesbaden hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op ICE treinen van Nederland richting Wiesbaden . De ICE vertrekt dan vaak later en rijdt bijvoorbeeld om via Den Bosch en/of venlo. De stop in Arnhem wordt dan vaak overgeslagen. Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

        Amsterdam CS            Utrecht CS            Arnhem CS Wiesbaden Hbf
06:38 07:03 07:35 11:19
08:08 08:31 09:05 12:49
10:38 11:01 11:35 15:14
19:30 20:03 20:37
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de ICE vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS en de aankomsttijd in Wiesbaden . De ICE vertrekt doorgaans om de een a twee uur. De vroegste ICE vanuit Amsterdam CS vertrekt om 06:38 uur en de laatste om 18:38 uur.


Wat kost een treinticket naar Wiesbaden?

Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Wiesbaden? Wat kost een treinticket naar Wiesbaden nu eigenlijk? Al vanaf €27,90 kan je een treinkaartje naar Wiesbaden boeken in de tweede klasse. Vanaf 37,90 boek je een treinkaartje in de eerste klasse. Let wel, dit zijn vanaf prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Wiesbaden kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie- of viervoudige van de vanafprijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Wiesbaden.

Prijs van een treinticket naar Wiesbaden
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Wiesbaden. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Wiesbaden, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Wiesbaden dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Korting op de trein naar Wiesbaden

Wil je met korting met de trein naar Wiesbaden reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Wiesbaden krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Wiesbaden voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Wiesbaden, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Wiesbaden is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Wiesbaden kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Wiesbaden krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Wiesbaden. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Wiesbaden bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Wiesbaden. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Wiesbaden

Het belangrijkste treinstation van Wiesbaden is Wiesbaden Hbf. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Wiesbaden ligt ongeveer 700 meter ten zuiden van het centrum van Wiesbaden. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Wiesbaden te vinden zoals kluisjes, informatiebalie, gratis WIFI, toiletten, liften, roltrappen, fietsenstallingen, restaurants, winkels, parkeerplaatsen, autohuur, een afdeling met gevonden voorwerpen, rolstoel toegankelijke perrons en taxi´s.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Wiesbaden in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Wiesbaden
Per S-Bahn, bus, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Wiesbaden reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Wiesbaden zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Wiesbaden naar Koblenz, Frankfurt, Darmstadt, Aschaffenburg, Rüsselsheim, Hanau, Mannheim en Heidelberg.

Overnachten in Wiesbaden

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Wiesbaden? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Wiesbaden en andere accommodaties in Wiesbaden hier.

Wat te doen in Wiesbaden?

Wiesbaden ICE
Trein Nederland naar Wiesbaden
Trein België naar Wiesbaden
Sneltrein naar Wiesbaden
Rechtstreekse trein naar Wiesbaden
Wiesbaden trein en hotel
Trein en fiets naar Wiesbaden
Trein Brussel naar Wiesbaden