Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar München

Trein naar München

Aan de voet van de Alpen in het zuiden van Duitsland ligt München. In de grootste stad van zuidelijk Duitsland vind je voor iedereen wel iets dat de moeite van een bezoek waard is. Zo is de fascinerende architectuur wereldberoemd, zijn er tal van (vaak) gerenoveerde historische gebouwen te vinden, heeft dat stad een prachtige Engelse tuin en kan je er tijdens het Oktoberfest natuurlijk genieten van een heerlijk biertje. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar München reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar München? Al vanaf €29,90 boek je een treinkaartje naar München .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar München .

  • ☑️ Treinticket naar München vanaf €29,90
  • ☑️ Treinreis van 7u49m van Amsterdam naar München
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar München
  • ☑️ 12 treinverbindingen dagelijks naar München (en terug)
  • ☑️ Rechtstreekse trein naar München
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Hoe reis je per trein naar München?

Dagelijks rijdt er vanuit Nederland een rechtstreekse trein naar München toe, de ICE hogesnelheidstrein. De ICE rijdt doorgaans om de 2 a 3 uur vanuit Nederland naar München en ook weer vanuit München naar Nederland terug. Je kunt dagelijks dus kiezen uit meerdere treinen. In Nederland kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de ICE stappen. Onderweg bereikt de ICE naar München soms snelheden tot wel 300 kilometer per uur.

Voorzieningen en faciliteiten in de ICE naar München
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de ICE trein naar München. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de ICE trein.

Nachttrein naar München

Reis je liever per rechtstreekse trein naar München? Dat kan tegenwoordig ook weer. Er rijdt namelijk dagelijks een rechtstreekste nachttrein van Nederland naar München en weer terug. Deze nachttrein luistert naar de naam NightJet en wordt ingezet door de ÖBB, de Oostenrijkse spoorwegen. Het is een comfortabele trein die van alle gemakken voorzien is. Je kunt bedplaatsen, ligplaatsen in een couchette of zitplaatsen boeken. Al vanaf €29,90 kan je een treinkaartje voor de nachttreintrein naar München boeken!

Reistijd van de trein naar München

Ben je van plan om een treinreis naar München te gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar München weten? Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 8 uur. De exacte reistijd van de trein naar München hangt uiteraard af van het treinstation in Nederland waar je op de trein stapt en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neem, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar München 7u49m. Andere treinverbindingen naar München duren altijd langer. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar München doorgaans wat korter zijn. Stap je in Utrecht of Arnhem op de ICE, dan is de reistijd naar München respectievelijk ongeveer 30 en 60 minuten korter dan wanneer je in Amsterdam opstapt.

Reistijd nachttrein naar München
Reis je met de nachttrein naar München? Reken dan op een reistijd van in totaal ongeveer 11:41 uur indien je in Amsterdam op de nachttrein stapt. Stap je in Utrecht of Arnhem in, dan scheelt dit qua reistijd respectievelijk ongeveer 30 en 60 minuten.

Bereken hier de reistijd naar München vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar München

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de ICE trein richting München hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op ICE treinen van Nederland richting München . De ICE vertrekt dan vaak later en rijdt bijvoorbeeld om via Den Bosch en/of venlo. De stop in Arnhem wordt dan vaak overgeslagen. Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

        Amsterdam CS            Utrecht CS            Arnhem CS München Hbf
06:38 07:03 07:35 14:27
08:08 08:31 09:05 15:28
10:38 11:01 11:35 18:27
19:30 20:03 20:37 07:11
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de ICE en de NightJet vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS en de aankomsttijd in München . De ICE vertrekt doorgaans om de een a twee uur. De vroegste ICE vanuit Amsterdam CS vertrekt om 06:38 uur en de laatste om 18:38 uur.


Wat kost een treinticket naar München?

Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar München? Wat kost een treinticket naar München nu eigenlijk? Al vanaf €37,90 kan je een treinkaartje naar München boeken in de tweede klasse. Vanaf 56,90 boek je een treinkaartje in de eerste klasse. Let wel, dit zijn vanaf prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar München kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie- of viervoudige van de vanafprijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar München.

Prijs van een treinticket naar München
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar München. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar München, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar München dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Zitplaatsreservering
Een zitplaatsreservering op de ICE naar München is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering in de 2e klasse. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen. Regionale treinen en ook IC treinen binnen Nederland kunnen niet worden gereserveerd. Je kunt er zelf een plek in uitzoeken.

Korting op de trein naar München

Wil je met korting met de trein naar München reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar München krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar München voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar München, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar München is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar München kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar München krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar München. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar München bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar München. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van München

Het belangrijkste treinstation van München is München Hbf. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van München ligt ongeveer 1200 meter ten westen van het centrum van München. Natuurlijk kan je vanaf het station naar het centrum toelopen maar je kunt ook voor het openbaarvervoer kiezen.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van München te vinden zoals kluisjes, een DB lounge, informatiebalie, gratis WIFI, toiletten, roltrappen, fietsenstallingen, restaurants, winkels, parkeerplaatsen, autohuur, een afdeling met gevonden voorwerpen, rolstoel toegankelijke perrons en taxi´s.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van München in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van München
Per S-Bahn, bus, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van München reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van München zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit München naar Augsburg, Kufstein, Rosenheim, Salzbur, Memmingen, Ingolstadt, Regensburg, Dachau, Freising, Erding en Landshut.

Meerdere treinstations
Naast het centraal station van München zijn er nog tal van andere treinstations in München zoals München Ost, München Mittersendling, München-Pasing, München Isartor, München Marienplatz en München-Westkreuz

Overnachten in München

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in München? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in München en andere accommodaties in München hier.

Wat te doen in München?

München ICE
Trein Nederland naar München
Trein België naar München
Sneltrein naar München
Rechtstreekse trein naar München
München trein en hotel
Trein en fiets naar München
Trein Brussel naar München