Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Bern

Trein naar Bern

Het is zeker niet de grootste en belangrijkste stad van het land maar toch is Bern sinds 1848 de hoofdstad van Zwitserland. Het prachtige historische centrum van deze kleinschalige maar charmante stad staat terecht op de UNESCO-werelderfgoedlijst. De historische huisjes, stadmuren en torens rondom de Aare rivier zijn een streling voor het oog. Bern is dan ook een erg leuke bestemming voor een weekend weg. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Bern reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Bern? Al vanaf €37,90 boek je een treinkaartje naar Bern .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Bern .

  • ☑️ Treinticket naar Bern vanaf €37,90
  • ☑️ Treinreis van 7u48m van Amsterdam naar Bern
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Bern
  • ☑️ 6 treinverbindingen dagelijks naar Bern (en terug)
  • ☑️ 1 keer overstappen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Hoe reis je per trein naar Bern?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Bern, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Bern toe, je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Bern, dan kan je het beste de ICE hogesnelheidstrein nemen en in Basel overstappen op de rechtstreekse trein naar Bern. De ICE vertrekt om de 2 a 3 uur vanuit Amsterdam. Dagelijks rijdt er 1 rechtstreekse trein naar Zwitserland en heeft als eindbestemming Basel. Alle andere ICE treinen rijden tot aan Frankfurt in Duitsland. Reis je met de ICE tot aan Basel, dan kan je daar overstappen op een aansluitende trein naar Bern. Neem je een ICE tot aan Frankfurt, dan kan je daar overstappen op een aansluitende ICE naar Zwitserland. De ICE stopt in de grotere steden en plaatsen in Zwitserland zoals Basel, Olten, Zurich, Bern of Interlaken. Voor kleine plaatsen kan je in Zwitserland overstappen op Intercity treinen of (inter)regionale treinen. Je kunt dagelijks dus kiezen uit meerdere ICE treinen. In Nederland kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de ICE stappen. Met snelheden tot wel 300 kilometer per uur brengt de ICE je naar je bestemming toe.

Voorzieningen en faciliteiten in de ICE naar Bern
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de ICE trein richting Bern. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de ICE trein.

Reistijd van de trein naar Bern

Reis je per trein naar Bern , dan moet je rekenen op een gemiddelde reistijd van ongeveer 8,5 uur. Natuurlijk hangt de totale reistijd van de treinreis naar Bern af van het treinstation in Nederland waar je opstapt, de reisroute en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neemt, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Bern 7u48m. Alle andere treinverbindingen naar Bern duren wat langer. Wanneer je wat dichter bij de grens woont, dan zal de totale reistijd van de trein naar Bern in de meeste gevallen wat korter zijn. Bereken hier de reistijd naar Bern vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Bern

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de ICE trein richting Bern hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op ICE treinen van Nederland richting Bern . De ICE vertrekt dan vaak later en rijdt bijvoorbeeld om via Den Bosch en/of venlo. De stop in Arnhem wordt dan vaak overgeslagen. Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

        Amsterdam CS            Utrecht CS            Arnhem CS Bern
06:38 07:03 07:35 14:56
08:08 08:31 09:05 15:56
10:38 11:01 11:35 18:56
19:30 20:03 20:37
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de ICE vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS en de aankomsttijd in Bern . De ICE vertrekt doorgaans om de een a twee uur. De vroegste ICE vanuit Amsterdam CS vertrekt om 06:38 uur en de laatste om 18:38 uur.


Wat kost een treinticket naar Bern?

Zoek je naar een goedkoop treinticket naar Bern? Tja, wat kost een treinticket naar Bern nu eigenlijk? Een treinkaartje naar Bern boek je al vanaf €37,90 in de tweede klasse. Vanaf 56,90 boek je een treinkaartje in de eerste klasse. Bedenk wel, dit zijn vanaf prijzen en geen vaste prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Bern kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie-, vier- of zelfs vijfvoudige van de vanafprijs. Zo kan je al van Amsterdam naar Bern reizen voor €37,90 als je op tijd boekt maar betaal je bijvoorbeeld ruim €200 als je vandaag een treinticket boekt met vertrek morgen. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Bern.

Prijs van een treinticket naar Bern
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Bern. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Bern, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Bern dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Korting op de trein naar Bern

Indien je met korting met de trein naar Bern wil reizen, dan is dat mogelijk. Er zijn verschillende manieren waarop je korting op de trein naar Bern kunt krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Bern voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Bern, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Bern is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 3 tot 6 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Bern kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- tot viervoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Bern krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel gunstigere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Bern. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Bern bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Bern. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Bern

Het belangrijkste treinstation van Bern is Bern. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Bern ligt ongeveer 300 meter ten westen van het centrum van Bern. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Bern te vinden zoals kluisjes, informatiebalie, gratis WIFI, toiletten, liften, roltrappen, fietsenstallingen, restaurants, winkels, parkeerplaatsen, autohuur, een afdeling met gevonden voorwerpen, rolstoel toegankelijke perrons en taxi´s.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Bern in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Bern
Per S-Bahn, bus, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Bern reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Bern zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Bern naar Basel, Biele/Bienne, Fribourg, Thun, Neuchatel, Luzern en Burgdorf

Meerdere treinstations
Er zijn meerdere treinstations in Bern. Zo vind je er ook Bern Wyler, Bern Wankdorf en Weyermannshaus.

Overnachten in Bern

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Bern? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Bern en andere accommodaties in Bern hier.

Wat te doen in Bern?

Bern ICE
Trein Nederland naar Bern
Trein België naar Bern
Snelle trein naar Bern
Rechtstreekse trein naar Bern
Bern trein en hotel
Trein en fiets naar Bern
Brussel naar Bern