Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Osnabrück

Trein naar Osnabrück

Reis je vanuit Nederland naar Berlijn per Intercity trein, dan kom je onderweg langs de stad Osnabrück. Deze studenten- en industriestad is tijdens WOII grotendeels platgebombardeerd maar gelukkig weer grotendeels in oude glorie hersteld. Het historische centrum herbergt tal van mooie gebouwen en ook het Osnabrücker Schloss is een belangrijke trekpleister. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Osnabrück reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Osnabrück? Al vanaf €18,90 boek je een treinkaartje naar Osnabrück .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Osnabrück .

  • ☑️ Treinticket naar Osnabrück vanaf €18,90
  • ☑️ Treinreis van 3u01m van Amsterdam naar Osnabrück
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Osnabrück
  • ☑️ 12 treinverbindingen dagelijks naar Osnabrück (en terug)
  • ☑️ Rechtstreekse trein naar Osnabrück
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Hoe reis je per trein naar Osnabrück?

Vanuit Nederland rijdt er een rechtstreekse trein naar Osnabrück toe. Er rijdt dagelijks zelfs meerdere malen een directe trein naar Osnabrück. Deze trein, de Intercity-Berlijn (IC-Berlijn), vertrekt om de twee uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Berlijn. Uiteraar rijdt de trein van Osnabrück naar Nederland ook om de twee uur. In Nederland stopt deze trein ook nog op de treinstations Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo waar je dus ook kunt opstappen. Met snelheden tot wel 200 kilometer per uur brengt de Intercity-Berlijn je naar je bestemming toe.

Voorzieningen en faciliteiten in de Intercity-Berlijn naar Osnabrück
Voorzieningen en faciliteiten in de Intercity-Berlijn zijn er volop. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Een fiets meenemen op de Intercity-Berlijn is ook geen probleem (vooraf reserveren en fietsticket aanschaffen is verplicht). Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de Intercity-Berlijn.

Reistijd van de trein naar Osnabrück

Ben je van plan om een treinreis naar Osnabrück te gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Osnabrück weten? Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 3,5 uur. De exacte reistijd van de trein naar Osnabrück hangt uiteraard af van het treinstation in Nederland waar je op de trein stapt en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neem, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Osnabrück 3u01m. Andere treinverbindingen naar Osnabrück duren altijd langer. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Osnabrück doorgaans wat korter zijn. Stap je in Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo of Hengelo op de IC-Berlijn, dan is de reistijd naar Osnabrück respectievelijk ongeveer 20, 34, 60, 72, 103 of 116 minuten korter dan wanneer je in Amsterdam opstapt.

Bereken hier de reistijd naar Osnabrück vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Osnabrück

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de trein naar Osnabrück hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op internationale treinen van Nederland richting Osnabrück . Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

Amsterdam Hilversum Amersfoort Apeldoorn Deventer   Almelo  Hengelo Osnabrück Hbf
07:00 07:20 07:34 08:00 08:12 08:43 08:56 10:06
09:10 09:31 09:43 10:09 10:20 10:46 10:57 12:06
11:00 11:20 11:34 12:00 12:12 12:43 12:56 14:06
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de IC-Berlijn vanaf respectievelijk Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo en de aankomsttijd in Osnabrück . De IC-Berlijn vertrekt doorgaans om de twee uur. Doorgaans vertrekt de vroegste IC-Berlijn vanuit Amsterdam CS om 07:00 uur en de laatste om 15:00 uur. In de zomerperiode vertrekt er ook om 05:00 uur een trein.


Wat kost een treinticket naar Osnabrück?

Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Osnabrück? Wat kost een treinticket naar Osnabrück nu eigenlijk? Al vanaf €18,90 kan je een treinkaartje naar Osnabrück boeken in de tweede klasse. Vanaf 27,90 boek je een treinkaartje in de eerste klasse. Let wel, dit zijn vanaf prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Osnabrück kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie- of viervoudige van de vanafprijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Osnabrück.

Prijs van een treinticket naar Osnabrück
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Osnabrück. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Osnabrück, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Osnabrück dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Zitplaatsreservering
Een zitplaatsreservering op de Intercity-Berlijn naar Osnabrück is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering in de 2e klasse. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen. Regionale treinen en ook IC treinen binnen Nederland kunnen niet worden gereserveerd. Je kunt er zelf een plek in uitzoeken.

Korting op de trein naar Osnabrück

Wil je met korting met de trein naar Osnabrück reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Osnabrück krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Osnabrück voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Osnabrück, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Osnabrück is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Osnabrück kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Osnabrück krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Osnabrück. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Osnabrück bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Osnabrück. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Osnabrück

Het belangrijkste treinstation van Osnabrück is Osnabrück Hbf. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Osnabrück ligt ongeveer 600 meter ten oosten van het centrum van Osnabrück. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Osnabrück te vinden zoals informatiebalie, fietsenstallingen, rolstoel toegankelijke perrons, restaurant, toiletten, parkeerplaatsen en taxistandplaats..
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Osnabrück in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Osnabrück
Per bus. S-Bahn en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Osnabrück reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Osnabrück zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Osnabrück naar Münster, Lingen, Nordhorn, Meppen, Rheine, Gronau, Bad Bentheim;, Hengelo, Enschede en Minden

Meerdere treinstations
Osnabrück Altstadt is ook een belangrijk treinstation in de stad. Het ligt een paar honderd meter ten noorden van het centrum van Osnabrück.

Overnachten in Osnabrück

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Osnabrück? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Osnabrück en andere accommodaties in Osnabrück hier.

Wat te doen in Osnabrück?

Osnabrück ICE
Trein Nederland naar Osnabrück
Trein België naar Osnabrück
Sneltrein naar Osnabrück
Rechtstreekse trein naar Osnabrück
Osnabrück trein en hotel
Trein en fiets naar Osnabrück
Trein Brussel naar Osnabrück