Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Dresden

Trein naar Dresden

Dresden is misschien wel de mooiste stad van Duitsland. De Oost-Duitse stad is prachtig gelegen aan de Elbe rivier en herbergt tal van schitterende klassieke gebouwen. De stad is een ideale bestemming voor een weekendje weg! Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Dresden reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Dresden? Al vanaf €37,90 boek je een treinkaartje naar Dresden .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Dresden .

  • ☑️ Treinticket naar Dresden vanaf €37,90
  • ☑️ Treinreis van 9u35m van Amsterdam naar Dresden
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Dresden
  • ☑️ 12 treinverbindingen dagelijks naar Dresden (en terug)
  • ☑️ 1 keer overstappen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Hoe reis je per trein naar Dresden?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Dresden, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Dresden toe, je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Dresden, dan kan je het beste de Intercity-Berlijn (IC-Berlijn) nemen en in Berlijn overstappen op de trein naar Dresden. De Intercity-Berlijn vertrekt om de twee uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Berlijn. In Nederland stopt deze trein ook nog op de treinstations Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo waar je dus ook kunt opstappen. Met snelheden tot wel 200 kilometer per uur brengt de Intercity-Berlijn je naar je bestemming toe.

Voorzieningen en faciliteiten in de Intercity-Berlijn naar Dresden
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de Intercity-Berlijn naar Dresden. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de Intercity-Berlijn.

Reistijd van de trein naar Dresden

Ben je van plan om een treinreis naar Dresden te gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Dresden weten? Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 10 uur. De exacte reistijd van de trein naar Dresden hangt uiteraard af van het treinstation in Nederland waar je op de trein stapt en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neem, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Dresden 9u35m. Andere treinverbindingen naar Dresden duren altijd langer. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Dresden doorgaans wat korter zijn. Bereken hier de reistijd naar Dresden vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Dresden

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de trein naar Dresden hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op internationale treinen van Nederland richting Dresden . Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

Amsterdam Hilversum Amersfoort Apeldoorn Deventer   Almelo  Hengelo Dresden Hbf
07:00 07:20 07:34 08:00 08:12 08:43 08:56 16:35
09:10 09:31 09:43 10:09 10:20 10:46 10:57 18:35
11:00 11:20 11:34 12:00 12:12 12:43 12:56 20:35
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de IC-Berlijn vanaf respectievelijk Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo en de aankomsttijd in Dresden . De IC-Berlijn vertrekt doorgaans om de twee uur. Doorgaans vertrekt de vroegste IC-Berlijn vanuit Amsterdam CS om 07:00 uur en de laatste om 15:00 uur. In de zomerperiode vertrekt er ook om 05:00 uur een trein.


Wat kost een treinticket naar Dresden?

Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Dresden? Wat kost een treinticket naar Dresden nu eigenlijk? Al vanaf €37,90 kan je een treinkaartje naar Dresden boeken in de tweede klasse. Vanaf 57,90 boek je een treinkaartje in de eerste klasse. Let wel, dit zijn vanaf prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Dresden kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie- of viervoudige van de vanafprijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Dresden.

Prijs van een treinticket naar Dresden
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Dresden. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Dresden, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Dresden dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Korting op de trein naar Dresden

Wil je met korting met de trein naar Dresden reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Dresden krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Dresden voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Dresden, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Dresden is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Dresden kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Dresden krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Dresden. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Dresden bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Dresden. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Dresden

Het belangrijkste treinstation van Dresden is Dresden Hbf. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Dresden ligt ongeveer 800 meter ten zuiden van het centrum van Dresden. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Dresden te vinden zoals kluisjes, informatiebalie, gratis WIFI, DB lounge, toiletten, liften, roltrappen, fietsenstallingen, restaurants, winkels, parkeerplaatsen, autohuur, een afdeling met gevonden voorwerpen, rolstoel toegankelijke perrons en taxi´s.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Dresden in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Dresden
Per bus, S-Bahn, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Dresden reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Dresden zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Dresden naar Freiberg, Bautzen, Leipzig, Usti nad Labem, Bad Schandau, Pirna, Reisa, Freital en Chemnitz.

Meerdere treinstations
Naast Dresden Hbf, het centraalstation van Dresden, zijn er ook nog tal van andere treinstations in Dresden te vinden zoals Dresden-Dobritz, Dresden Flughafen, Dresden Bischofsplatz, Dresden-Strehlen, Dresden-Plauen, Dresden Mitte, Dresden-Friedrichstadt, Dresden-Kemnitz en Dresden-Pieschen.

Overnachten in Dresden

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Dresden? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Dresden en andere accommodaties in Dresden hier.

Wat te doen in Dresden?

Dresden ICE
Trein Nederland naar Dresden
Trein België naar Dresden
Sneltrein Dresden
Rechtstreekse trein naar Dresden
Dresden trein en hotel
Trein en fiets naar Dresden
Trein Brussel naar Dresden