Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Brixen im Thale

Trein naar Brixen im Thale

Niet ver over de Duitse grens in de deelstaat Tirol ligt het plaatsje Brixen im Thale. Het plaatsje is bescheiden van omvang en telt nog geen 3000 inwoners. In de winter verdubbeld het aantal inwoners echter door de vele wintersporters die hier komen genieten van de prima skivoorzienigen en aprés ski. Omdat Brixen im Thale een relatief goedkope wintersportbestemming in Oostenrijk is, komen hier ook vrij veel jongeren en families met kinderen. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Brixen im Thale reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Brixen im Thale? Al vanaf €37,10 boek je een treinkaartje naar Brixen im Thale .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Brixen im Thale .

  • ☑️ Treinticket naar Brixen im Thale vanaf €37,10
  • ☑️ Treinreis van 09u04m van Amsterdam naar Brixen im Thale
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Brixen im Thale
  • ☑️ 6 treinverbindingen naar Brixen im Thale per dag (en terug)
  • ☑️ 1 keer overstappen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken
* station

Hoe reis je per trein naar Brixen im Thale?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Brixen im Thale en wil je overdag reizen, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Brixen im Thale toe, je zal altijd minimaal 3 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Brixen im Thale , dan kan je het beste de ICE hogesnelheidstrein nemen en in Mannheim of Keulen, Duisburg of Düsseldorf overstappen op de trein naar München. Daar kan je overstappen op de trein naar Wörgl om vervolgens de rechtstreekse trein naar Brixen im Thale te pakken. De ICE vertrekt om de 2 a 3 uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Frankfurt. Je kunt dagelijks dus kiezen uit meerdere ICE treinen. In Nederland kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de ICE stappen. Met snelheden tot wel 300 kilometer per uur brengt de ICE je naar je bestemming toe.

Voorzieningen en faciliteiten in de ICE naar Brixen im Thale
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de ICE trein richting Brixen im Thale . De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de ICE trein.

Nachttrein naar Brixen im Thale

Reis je liever per nachttrein naar Brixen im Thale? Dat is ook mogelijk. Althans, grotendeels. Zo kan je een groot deel van de treinreis naar Brixen im Thale per nachttrein afleggen maar zal je ook nog een deel overdag moeten afleggen. Er rijdt namelijk geen rechtstreekse nachttrein naar Brixen im Thale. Je zal minimaal 1 keer moeten overstappen. Je kunt in Amsterdam, Utrecht of Arnhem op de NightJet nachttrein stappen. Treintickets voor de nachttrein richting Brixen im Thale boek je al vanaf €29,90 per enkele reis. Je kunt tegenwoordig snel en eenvoudig online de nachttrein boeken. Let erop dat het soms voordeliger is om los en ticket voor de Nightjet nachttrein te boeken en vervolgens nog los een treinkaartje van het station waar je uit de nachttrein stapt tot aan je eindbestemming!

Reistijd van de trein naar Brixen im Thale

Reis je per trein naar Brixen im Thale , dan moet je rekenen op een gemiddelde reistijd van ongeveer 10 uur. Natuurlijk hangt de totale reistijd van de treinreis naar Brixen im Thale af van het treinstation in Nederland waar je opstapt, de reisroute en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neemt, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Brixen im Thale 09u04m. Alle andere treinverbindingen naar Brixen im Thale duren wat langer. Wanneer je wat dichter bij de grens woont, dan zal de totale reistijd van de trein naar Brixen im Thale in de meeste gevallen wat korter zijn.

Het is ook mogelijk om al in München uit de Nightjet nachttrein te stappen en daar over te stappen op de EC en regionale trein. Je komt dan eerder aan op je bestemming. Let er wel op dat je een juist ticket boekt.

Reistijd nachttrein naar Brixen im Thale
Reis je met de nachttrein naar Brixen im Thale? Reken dan op een reistijd van in totaal ongeveer 14:46 uur indien je in Amsterdam op de nachttrein stapt. Stap je in Utrecht of Arnhem in, dan scheelt dit qua reistijd respectievelijk ongeveer 30 en 60 minuten.

Bereken hier de reistijd naar Brixen im Thale vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Brixen im Thale

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de ICE trein richting Brixen im Thale hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op ICE treinen van Nederland richting Brixen im Thale . De ICE vertrekt dan vaak later en rijdt bijvoorbeeld om via Den Bosch en/of venlo. De stop in Arnhem wordt dan vaak overgeslagen. Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

        Amsterdam CS            Utrecht CS            Arnhem CS Brixen im Thale Hbf
06:38 07:03 07:35 17:12
08:08 08:31 09:05 19:12
10:38 11:01 11:35 21:13
19:30 20:03 20:37 09:46
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de ICE vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS en de aankomsttijd in Brixen im Thale . De ICE vertrekt doorgaans om de een a twee uur. De vroegste ICE vanuit Amsterdam CS vertrekt om 06:38 uur en de laatste om 18:38 uur.


Wat kost een treinticket naar Brixen im Thale?

Wat kost een treinticket naar Brixen im Thale nu eigenlijk? Als je op zoek bent naar een goedkoop treinticket naar Brixen im Thale , dan hebben we goed nieuws voor je. Al vanaf €37,10 kan je een treinkaartje naar Brixen im Thale boeken.

Dagrein naar Brixen im Thale
Reis je met de dagtrein naar Brixen im Thale , dan kan je treintickets boeken vanaf €39,90 in de tweede klasse en vanaf €56,90 in de eerste klasse op enkele reis basis. Het is niet verplicht op een zitplaats op de trein naar Brixen im Thale te reserveren maar wel aan te raden. Je boek al voor €4 een reservering in de 2e klasse. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Nachtrein naar Brixen im Thale
Indien je liever deels per nachttrein reist, dan kan je een treinticket naar Brixen im Thale boeken vanaf €37,10 per enkele reis. Je overnacht dan in de meest eenvoudig accommodatie. Tegen een meerprijs kan je upgraden van een zitplaats naar een ligplaats in een couchette of een bedplaats in een slaaprijtuig (economie of deluxe).

Let wel, dit zijn vanaf prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Brixen im Thale kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie- of viervoudige van de vanafprijs.
Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Brixen im Thale.

Prijs van een treinticket naar Brixen im Thale
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Brixen im Thale . Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Brixen im Thale , dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Brixen im Thale dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Korting op de trein naar Brixen im Thale

Wil je met korting met de trein naar Brixen im Thale reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Brixen im Thale krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Brixen im Thale voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Brixen im Thale, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Brixen im Thale is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Brixen im Thale kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Brixen im Thale krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Brixen im Thale. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Brixen im Thale bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Brixen im Thale. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Brixen im Thale

Het belangrijkste treinstation van Brixen im Thale is Brixen im Thale Hbf. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Brixen im Thale ligt ongeveer 100 meter ten oosten van het centrum van Brixen im Thale. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Brixen im Thale te vinden zoals kluisjes, informatiebalie, toiletten, fietsenstallingen, parkeerplaatsen en taxi´s.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Brixen im Thale in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Brixen im Thale
Per bus, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Brixen im Thale reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Brixen im Thale zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Brixen im Thale naar Westendorf, Kitzbühel, Hopfgarten, St. Johann in Tirol, Fieberbrunn , Niederau, Straubing en Ellmau.

Overnachten in Brixen im Thale

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Brixen im Thale? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Brixen im Thale en andere accommodaties in Brixen im Thale hier.

Wat te doen in Brixen im Thale?

Brixen im Thale ICE
Trein Nederland naar Brixen im Thale
Trein België naar Brixen im Thale
Snelle trein naar Brixen im Thale
Rechtstreekse trein naar Brixen im Thale
Brixen im Thale trein en hotel
Trein en fiets naar Brixen im Thale
Nachttrein naar Brixen im Thale